het verborgen paradijs...

In Tangkahan leefden men lange tijd van de (illegale) houtkap waarbij de jungle in gevaar kwam. Ongeveer 20 jaar geleden is men begonnen met het promoten van tourisme om op deze manier een andere bron van inkomsten te genereren.

Op dit moment leeft er een kudde olifanten in Tangkahan die door de houtkap geen ruimte meer had om in de jungle aan voldoende voedsel te komen. Deze olifanten worden ingezet bij het tourisme in Tangkahan. Daarbij worden zij ingezet bij patouilles die de rangers georganiseeren om stropers en illegale houtkappers op te sporen.

In Tangkahan wordt een deel van het geld dat men verdient met toerisme gebruikt voor de communitie. Zo is er Engelse les voor kinderen, wordt er geld besteed om de rivieren schoon te houden en is er geld voor de zorg aan de olifanten.

U kunt in Tangkahan meehelpen met het wassen van de olifanten en een tocht op de olifant langs de rivierbedding of door de jungle rijden. Daarnaast kunt u de al tubbend in een grote autoband langs de rivier drijven, douchen onder een waterval en lunchen langs de rivierbedding.

U kunt ervoor kiezen om 1 dag naar Tangkahan te gaan of om in Tangkahan ook te overnachten.